info in napotki

Na internetu vse najdete in dobro je, da vam tudi jaz kaj ponudim za branje.
Vsa moja opažanja in ideje so odeti z dobršno mero moje individualnosti in pristranskosti. Zato ta portal nikakor ne more služiti kot strokovni vir.
V kolikor želite spoznati moje razmišljanje, poglejte pod kategorijo, ki je temu namenjena. Za sodelovanje mi pišite: info@mojafizioterapevtka.si ali kliknite na sliko spodaj – prijava na posvet.

V kolikor sumite ali sumi vaš ginekolog, da se vaše nosečniške ali poporodne težave ne bodo rešile same od sebe, se posvetujte s fizioterapevtom za zdravje žensk. Uhajanje urina, bolečina v medeničnem obraču in / ali križu, razmik trebušnih mišic in drugo so pogoste nevšečnosti v nosečnosti (ki lahko trajajo ali pridejo do izraza tudi po porodu), niso pa njene komponente. Z drugimi besedami: se pojavljajo, a v nosečnosti niso nujne in se jih da uspešno preprečevati in lajšati oz. obvladovati.

Srčno si želim, da tvoja nosečnost poteka zdravo, veselo in v pričakovanju lepega rojstva. V primeru, da opažaš diastazo ali “čuden občutek v trebuhu”, bolečine, uhajanje ali zaprtje, pa le spregovori z mano.
Nudim unikatna tretmaja Povej mi svojo zgodbo in Priprava medeničnega dna na porod, ki ti pomagata, da se v svojem telesu res počutiš doma in si pripravljena na sodelovanje s porodnim procesom.

Prvo leto po porodu je čas izzivov, uspehov, prilagoditev in preobrazbe. Tvoje telo ponovno postaja le tvoje, a govori ti zgodbo prilagoditev, ki je na njem pustila nosečnost in pogosto tudi porod.
Če opažaš izzive, ne čakaj da minejo. Poporodni ginekološki pregled ni čudežen mejnik, kjer izveš, da lahko spet počneš vse po starem. Poporodni pregled je namenjen pogledu nate in oceni, katera področja potrebujejo tvojo pozornost.

Žensko telo je čudovito ustvarjeno. Z vsemi popotovanji skozi življenjska obdobja se skupaj z nami spreminja, nas podpira in varuje ter nam nudi dom.
Povej mi svojo zgodbo je dobra usmeritev, kje tvoje telo potrebuje pomoč in kako se v svojem telesu počutiš. Fizioterapevtski pregled in obravnava pa sta ti na voljo, da najdeš pot k odpravi vzrokov tvojih težav in nato ustvariš okolje, v katerem tvoje telo te kar najbolje podpre v doseganju tvojih unikatnih ciljev.


Blog

v

, , ,

objavila

Tags: