Medenično dno in porod

Mišice medeničnega dna so ena od komponent, nad katero imamo nadzor, ko je govora o vaginalnem porodu, natančneje fazi iztisa. Je edina? Nikakor. Je glavna? Tukaj (zame) ni enoznačnega odgovora, a dejstvo je, da je zelo pomembna. In nadzora nad njo se lahko naučiš.

Sproščene (in ne nujno raztegnjene) mišice medeničnega dna so pri iztisu otročka tvoj pomemben zaveznik. Zato preberi blog o pomembnosti sprostitve medeničnega dna. Se rabijo mišice medeničnega dna ob tem tudi raztegniti? Da, se. Ampak pogosto to naredijo samodejno kot odziv na otrokovo gibanje. In zlasti ne do te mere, kot jo pogosto vidimo v filmih.

Anna, prikaz, praksa, vaje! Seveda, itak, razumljivo in z veseljem. Ampak spletno zaenkrat ne gre (ali jaz ne znam). Tudi v delavnicah ali predavanjih ni kot se zdi primeren čas, saj niste (sploh, če sklepam po sebi) vse po Gaussovi krivulji. Sploh za te med vami ne, ki imajo izziv s prekomerno aktivnimi mišicami medeničnega dna.

Kako torej? Z mano, po načelu Pogovor-testiranje-dogovor. Individualno in specifično – priprava medeničnega dna na porod, v udobju tvojega doma.
Zaupanja vreden nasvet? Odloči se za pregled!


Blog

v

objavila