Visceralna manipulacija – moj pristop

Kaj sta VM abdomna in VM abdomna – ravnovesje? Oba tretmaja temeljita na Barralovem konceptu Visceralne manipulacije in sta osnovana na njegovih dognanjih. Zakaj sem torej, poleg izvajanja pristopa Visceralna manipulacija abdomna, pripravila še tretma Visceralna manipulacija abdomna – ravnovesje?
Zavedam se, da je izbire pristopov podpore sebi in telesu na tržišču precej in se je včasih težko odločiti za paket obravnav, če se pristopa ne pozna. Prav tako pristop Visceralne manipulacije abdomna zahteva časovni vložek in predanost, česar si nekateri na prvi pogled ne zmorejo privoščiti.

Pristop Visceralne manipulacije abdomna je dalj časa trajajoča podpora telesu, telesnemu jazu in posamezniku. Njen namen je pomagati oziroma omogočiti telesu preko fascijalnega pristopa odpraviti primarna telesna neravnovesja na ravni notranjih organov. Pri obravnavi smo zelo specifični, natančni in nežni, želimo najti in tretirati glavno neravnovesje in telesu dovoliti, da kot odgovor na obravnavo razvozla vozle, ki jih je kot posledice neravnovesja ustvarilo. Izhajajoč iz tega, en tretma Visceralne manipulacije ni dovolj, da se proces zaključi, je pa dovolj, da se začne.

Zato sem pripravila tretma Visceralna manipulacija abdomna – ravnovesje, ki je namenjen enkratni obravnavi trebušne votline. Pomaga vzpostaviti ravnovesje znotraj organov in posledično tudi med njimi. Je lahko osnovni, izhodiščni tretma, ki posameznika s pristopom Visceralne manipulacije in njegovim delovanjem seznani. Primeren je kot podporni tretma v času povečanega stresa, energetske porabe, po večjih telesnih spremembah ali pred načrtovanimi spremembami. Je dobra izbira za tiste, ki si vsake toliko radi privoščijo kaj zase. V mislih sem imela predvsem ženske po porodu, ki zaradi sprememb v trebušni votlini v času nosečnosti in po njej, lahko neravnovesje občutijo kot bolečine, utrujenost, pomanjkanje energije. Tretma je primeren tudi za ženske, ki želijo zanositi.

Obravnavi sta kompatibilni. Lahko prvo obravnavo Visceralna manipulacija abdomna – ravnovesje nadgradiš s paketom Visceralne manipulacije, lahko po zaključeni terapiji Visceralne manipulacije vsake toliko časa prideš na tretma Visceralna manipulacija abdomna – ravnovesje, da učinke obravnave ohranjaš in imaš nadzor nad stanjem v svojem telesu. Predvsem pa v FizioMama obravnavi visceralno komponento lahko nasljavaljava pri vsaki obravnavi, saj tako pridemo do boljših in trajnejših rezultatov. Čarobnost in vzdržnost sta v kombinaciji.


Blog

v

objavila

Tags: