Igračke in pripomočki

Fizioterapevtka medeničnega dna se pogosto srečujem z izzivi, ki jih imajo posamezniki na področju spolnosti. Te so opazne tako pri ženskah kot pri moških. Moramo namreč vedeti, da kakršna koli disfunkcija medeničnega dna (in še posebej medenična bolečina) lahko močno vpliva na zadovoljstvo v spolnosti.

Smiselno je pogledati, bolje rečeno testirati, kaj vse prispeva k zadovoljstvu v spolnosti. In disfunkcijo ali seštevek vplivov na tvoje medenično dno opredeliti. Včasih je to lahko šibkost mišic medeničnega dna, včasih prevelika napetost, včasih koordinacijska komponenta, včasih prolaps in včasih omejeno gibanje žilno-nevrološkega aparata. Ali še kaj drugega. Ali kombinacija. In še kaj od tega, kar preverja Cozean vprašalnik.

Po pogovoru in preglede medeničnega dna, poleg ostalih navodil in napotkov z namenom, da vam pomagam, včasih predlagam še kakšno igračko ali pripomoček. Ali določeno tehniko, ki jo uporabite kot del predigre ali izven spolnosti.

Seveda, ni nujno, da sam pripomoček ali igračka rešita težavo. A pogosto pomagata. Kot del obravnave, ne kot nadomestilo zanjo. Za igračko ali pripomoček velja enako kot za keglove vaje: testirajmo učinek in izbrano prilagodimo napredku. Ali uporabo prilagodimo.

V poplavi informacij, pristopov in reklam, ne veš, kaj in kako? Nisi sama! Pomoč obstaja. Zaupanja vreden nasvet? Odloči se za pregled!


Blog

v

, , ,

objavila