Okrevanje po vaginalnem porodu

Okrevanje mišic medeničnega dna (po porodu) je kompleksen pojav. Prvo kot prvo okrevanje mišic medeničnega dna potrebuje čas. Drugo, pogosto spregledano, okrevanje mišic medeničnega dna pogosto potrebuje pomoč.

Okrevanje in postopanje ob njem sta odvisno od poteka poroda, tvojih telesnih izzivov, poškodb in tudi telesnega spomina. Psiha in čustva, socialna podpora, tvoja prepričanja in potrebe prav tako prispevajo košček v sestavljanki.

Kako dolgo bo trajalo, da tvoje mišice medeničnega dna okrevajo? Pravijo, da okoli 12-18 mesecev. Kako dolgo bo trajalo, da bo tvoje telo spet v najboljši pripravljenosti? Ne vem. Želiš, da se težava izboljša po najhitrejšem postopku, ali želiš, da kar se da podrobno spoznamo in obravnavamo dejavnike, ki prispevajo k tvoji telesni zgodbi? Cilji so tisti, ki nakažejo pot. Postavljanje teh pa je zelo pomembno, saj je tvoje telo naložba. V njem preživiš in doživiš svoje življenje.

Pomembno je, da so cilji pri okrevanju individualni. In specifični. In čeprav ne vem, kako doglo bo trajalo, da dosežeš vse svoje gibalne cilje, vem, da se z vso predanostjo podam na pot raziskovanja dejavnikov vpliva in tehnik, ki ti bodo pomagale k doseganju ciljev in trajni odpravi težav. Po načelu: pogovor – testiranje – dogovor. Korak za korakom. Na dolgi rok.

Želiš sodelovati z mano? Klikni na sliko spodaj in se prijavi na posvet. Ali mi piši: info@mojafizioterapevtka.si Z veseljem ti pomagam!


Blog

v

,

objavila