Šepetalka nožnicam – Vaginalne vonjave in dišave

Ob znakih vnetja, ob spremenjenem vonju nožnice in spolovila na sploh, se posvetuj s svojim izbranim ginekologom. Diagnostika je ključ!

Sicer pa zdrava nožnica diši po ženski. Vsaki unikatno, vsaki drugače. Vabi spolnega partnerja, saj so žleze v področju spolovila sposobne proizvajati naravne dišave – feromone.

Nožnica nima ‘značilnega’ vonja.

  • V dolgih, aktivnih dnevih zvečer lahko zavohamo vonj po znoju. Saj so žleze znojnice tudi na spolovilu. To se zgodi pogosteje, če nosiš oblačila iz sintetičnih materialov ali dnevne vložke.
  • Ko tekom dneva pozabiš piti in je urin bolj zgoščen, ko se soočaš z urinsko inkontinenco, ko na stranišču ni možnosti, da se po uriniranju obrišeš, lahko zvečer zavohaš značilen vonj po amoniaku oz. urinu. Le ta bi moral izginiti ob umivanju.
  • Tik pred menstruacijo, med njo in takoj po njej lahko nožnica in spolovilo diši po kovini, ker je posledica izločanja krvi.
  • Hrana lahko spremeni vonj nožnice, a le-ta traja zgolj krajši čas in se zmanjšuje.

V kolikor tvoja nožnica diši po ribah, ima meden ali zemeljski, gnojav vonj, ko opažaš izcedek, ki ni običajen za tvoj cikel, še posebej, če ga spremlja srbečica, pekočina, rdečina ali celo povišana telesna temperatura, se posvetuj z ginekologom.


Blog

v

,

objavila