Spremenjeni občutki v spolnosti

Mišice medeničnega dna sodelujejo v spolni funkciji posameznika. Pri ženskah omogočajo penetracijo in orgazem, pri moških pa zadostno in dovolj dolgo erekcijo, da je penetrativna spolnost mogoča, ter orgazem.
Porod, zlasti vaginalni, lahko prinese spremembe v predelu medeničnega dna in s tem se občutenje spolnosti lahko spremeni. Takrat je zelo smiselno, da pogledamo, katera struktura potrebuje pomoč in naredimo individualen, specifičen program obravnave.

Poleg vaginalnega poroda na spremenjen (zmanjšan) občutek v spolnosti pri ženski vpliva življenjsko obdobje, v katerem je. Nosečnost, poporodno obdobje in z njima povezana utrujenost lahko prispevajo k zmanjšanemu občutku pri spolnosti. Kakršna koli bolečina prav tako zmanjša, včasih celo onemogoča zadovoljivo spolnost. Ne pozabi, da kozarec vina in lubrikant ne nadomestita obravnave, ki odkrije vzrok za tvoje bolečine in ti pomaga najti trajno rešitev.

Prebava in odvajanje sta pomembna procesa, ki prav tako lahko vplivata na zmanjšan občutek zadovoljstva v spolnosti. Zaprtje, inkontinenca, prolaps – vse te težave segajo v predel medeničnega dna in pogosto prispevajo na spremenjen občutek v nožnici. V kolikor se soočaš z boleznijo, je spolnost prav tako lahko spremenjena.

Zdi se ti, da si s težavo sama na vsem svetu? Imam dobro novico: NISI! In pomoč obstaja!


Blog

v

, ,

objavila