Vprašanja za tvojo fizioterapevtko medeničnega dna

Največ od prvega pregleda pri fizioterapevtki medeničnega dna (ne glede na njeno ime) dobiš, če se nanj pripraviš. Ne, ne govorim o posebnih pripravah področja, ki bo preiskovano, ampak o vprašanjih, na katera naj bi ti prvi pregled (vsaj do neke mere) odgovoril. Vprašanja najdeš na plakatu zraven. Lahko ga natisneš. Lahko fizioterapevtki sporočiš, da želiš prejeti odgovore na ta vprašanja.

Po možnosti, ji seznam izroči še pred pregledom, da ima možnost odmeriti čas za pogovor o tvojih vprašanjih, če pogovori po pregledu niso njena standardna praksa. Za FizioMama vem, da so. 🙂

V kolikor greš k fizioterapevtki zaradi težave, ki ima več dejavnikov, obstaja možnost, da po prvem pregledu ne bo možno podati vseh odgovorov. Kar ni nujno slaba stvar. Odpira namreč vrata pristopu: pogovor – testiranje – dogovor. S tem obravnavo naredi zate individualizirano in specifično.

Želiš izvedeti, kaj potrebujejo tvoje mišice medeničnega dna in ali so povezane s težavami ali izzivi, ki jih opažaš? Z veseljem ti pomagam.